تهران – آبرومند: تصویب طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن و اصلاح لایحه مدیریت بحران کشور از مهمترین اتفاقات این هفته مجلس بود. به گزارش خبرنگار ما – طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن، یکی از طرح هایی بود که در جلسات […]
تهران – آبرومند: تصویب طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن و اصلاح لایحه مدیریت بحران کشور از مهمترین اتفاقات این هفته مجلس بود.
به گزارش خبرنگار ما – طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن، یکی از طرح هایی بود که در جلسات این هفته مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی نمایندگان قرار گرفت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی یکشنبه این هفته، کلیات این طرح را با اکثریت قاطع مجلس و با ۲۰۶ رای موافق، ۴ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از ۲۳۰ نماینده حاضر تصویب کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در روزهای دوشنبه و سه شنبه این هفته جزییات ۷ ماده ای این طرح را بررسی کردند که نهایتا با تصویب این طرح نوعی تقویت بازدارندگی قانون برای جلوگیری از اقدام به اسید پاشی و ارتکاب این جرم در کشور دنبال می شود.
بر مبنای جزئیات این مصوبه، هر کس عمدا با پاشیدن یا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر، با هر میزان غلظت موجب جنایت بر نفس و عضو شود در صورت مطالبه از ناحیه مجنی علیه یا ولی دم حسب مورد با رعایت شرایط مقرر در کتاب قصاص، به قصاص نفس یا عضو محکوم می شود.
در این مصوبه برای معاونت در جرم نیز مجازات تعزیری در نظر گرفته شد؛ این طرح همچنین جنبه عمومی جرم را نیز مدنظر قرار داده است.
«حمیده زرآبادی» نمایند قزوین در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: در ماده ۳ این مصوبه جنبه عمومی جرم را در نظر گرفتیم و از کسانی که قربانی اسیدپاشی می شوند حمایت می کنیم؛ اسیدپاشی علاوه بر آن که موجب تالمات روحی زیاد برای فرد آسیب دیده می شود، آسیب های اجتماعی و روانی در پی دارد.
**اصلاح لایحه مدیریت بحران کشور
نمایندگان همچنین در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی با ۱۸۸ رای موافق، ۵ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از ۲۳۴ نماینده حاضر، اصلاح ماده ۲۰ لایحه مدیریت بحران کشور را تصویب کردند.
بر مبنای این مصوبه؛ کارکنان دستگاههای موضوع ماده ۲ این قانون و اشخاصی که داوطلبانه یا به درخواست سازمان مدیریت بحران کشور در پاسخ به حوادث و بحرانها، تحت مدیریت این سازمان به هر نحوه کاری میکنند، در صورت آسیب یا فوت ناشی از انجام وظایف محوله بهعنوان «فداکار خدمت» شناخته میشوند؛ هزینههای پزشکی و غرامت صدمه جسمی، نقص عضو، فوت و مستمری خود یا خانوادههایشان پرداخت میشود.
**معافیت مرمت و احیای بافت های فرسوده از هزنیه های تغییر کاربری
همچنین در جلسه علنی روز یکشبنه، طرح حمایت از مرمت و احیای بافت های تاریخی – فرهنگی با ۱۸۹ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر ب تصویب شد.
بر اساس این مصوبه، هرگونه مرمت، احیا و تعمیرات اساسی و بهره برداری از املاک تاریخی – فرهنگی ثبت شده و یا املاک واجد ارزش های تاریخی فرهنگی موضوع این قانون در صورت استقرار فعالیتهای مطابق با ضوابط میراث فرهنگی از هزینههای مربوط به تغییر کاربری مرمت و بازسازی معاف شدند.
در جلسه روز یکشنبه، اصلاح موادی از طرح ساماندهی صنعت خودرو در دستور کار نمایندگان قرار گرفت به رغم پیشنهاداتی مبنی بر مسکوت ماندن این طرح، نمایندگان با مواد این طرح موافقت کردند؛ بر مبنای این مصوبه، واردات خودروهای سورای تمام برقی و تمام هیبریدی تا زمان تولید آنها در داخل از پرداخت حقوق ورودی معاف باشد.
**اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم
در جلسه علنی نوبت عصر سه شنبه «لعیا جنیدی» معاون حقوقی رییس جمهوری در مجلس شورای اسلامی حضور یافت و با ایراد سخنانی درباره لایحه دو فوریت اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، بر ضرورت ایجاد نهاد نظارتی برای اجرای قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در کشور تاکید کرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن مخالفت با دو فوریت این لایحه، یک فوریت الحاق یک تبصره به ماده ۶ قانون مبارزه با پولشویی را با ۱۴۷ رای موافق، ۵۳ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از ۲۲۷ نماینده حاضر تصویب کردند.
این مصوبه نهادها و دستگاه های اجرایی (موضوع مواد ۵ و ۶ مانند بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان بورس و اوراق بهادار، وزارت صنعت، وزارت کشور، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، و غیره را مکلف می کند که علاوه بر انجام تکالیف اجرایی مقرر در قانون تامین مالی تروریسم و مقررات مربوط به آن، تکلیف نظارتی خود را نسبت به عملکرد این اشخاص در چهارچوب قوانین و مقررات مذکور به نحو موثر انجام دهند.
**بهبود امنیت در مرزهای کشور
جلسه علنی سه شنبه مجلس شورای اسلامی در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شد؛ «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور برای پاسخگویی به سوال ملی «جلیل رحیم آبادی» نماینده تربت جام درباره علت بلاتکلیفی زمین های مردم در منطقه مرزی شرق کشور و همچنین پاسخ به سوال منطقه ای «ولی الله نانواکناری» نماینده بابلسر در مورد دپوی زباله در نواحی شهری استان مازندران در جلسه علنی نوبت صبح حضور یافت؛ نمایندگان از پاسخ های وزیر به سوالات قانع شدند.
بهبود امنیت در مرزهای کشور و تاکید بر اهمیت ثبات استقرار ساکنان مرزها، از مهمترین موضوعاتی بود که وزیر کشور در اظهارات خود به آن اشاره کرد.
وی بیان اینکه امنیت در مرزهای کشور بهتر شده است، گفت: مردم در مناطق مرزی به ویژه مناطق مرزی دارای حساسیت همچنین با در نظر گرفتن موضوع امنیت پایدار و پدافند غیر عامل نقش مهم تری در حوزه امنیتی دارند، تمام این مناطق را باید از نظر استقرار، ثبات بخشیم.
موضوع معیشت مردم، نظارت، کنترل و تنظیم بازار، اجرای مصوبه مجلس درباره افزایش حقوق از سوی دولت، اجرای طرح رتبه بندی معلمان از مهمترین محورهای نقد و تذکر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هفته اخیر بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت متعلق به ماهنامه سراسری آبرومند محفوظ است.
طراحی سایت : ساینا مارکتینگ