تهران – ابتکار ورامین: دبیر کل سومین یادواره ملی فرهنگی، هنری «طلوع خرداد» داوران بخش فیلم یادواره را معرفی کرد که نام رسول صدرعاملی کارگردان مطرح و پرسابقه کشور و دبیر علمی این بخش یادواره نیز در میان داوران دیده می شود. به گزارش خبرنگار ما – محمدحسین اسماعیلی صبح چهارشنبه ۲۰ خرداد ۹۴ در […]
تهران – ابتکار ورامین: دبیر کل سومین یادواره ملی فرهنگی، هنری «طلوع خرداد» داوران بخش فیلم یادواره را معرفی کرد که نام رسول صدرعاملی کارگردان مطرح و پرسابقه کشور و دبیر علمی این بخش یادواره نیز در میان داوران دیده می شود.
به گزارش خبرنگار ما – محمدحسین اسماعیلی صبح چهارشنبه ۲۰ خرداد ۹۴ در جمع خبرنگاران گفت: رسول صدرعاملی، مجتبی راعی و رهبر قنبری سه داور مطرح و تشکیل دهنده هیئت داوران بخش فیلم سومین یادواره ملی فرهنگی، هنری «طلوع خرداد» هستند.
وی با اشاره به سوابق و شهرت داوران این یادواره ملی بیان داشت: رسول صدرعاملی فعالیت سینمایی خود را در سال ۱۳۵۹ با تهیه فیلم «خونبارش» آغاز کرد و اولین فیلمش را به عنوان کارگردان با نام «رهایی» در سال ۱۳۶۱ روی پرده سینما برد؛ در سال ۱۳۵۸ شرکت تولید و توزیع فیلم سینمایی به نام «میلاد فیلم» راهاندازی کرد و در سال ۱۳۸۴ به همکاری چن تن دیگر مؤسسه بینالمللی «فیلمیران» را تأسیس کرد.
معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران افزود: فیلم «گلهای داودی» به کارگردانی وی در سومین دوره فیلم فجر، پنج لوح زرین از هیئت داوران دریافت کرد و سپس در جشنواره فیلم پیونگ یانگ مقام اول را به دست آورد که البته فیلم «دختری با کفشهای کتانی» ساخته وی نیز جوایز متعدد داخلی و خارجی را کسب کرده و در بیستمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر نیز سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی برای ساخت فیلم «من، ترانه، ۱۵ سال دارم» به صدرعاملی اهدا شد.
وی اضافه کرد: این سینماگر برجسته و پیشکسوت کشورمان که دبیر علمی بخش فیلم سومین یادواره ملی فرهنگی، هنری «طلوع خرداد» نیز هست، برای کارگردانی فیلم «دیشب باباتو دیدم آیدا» پروانه زرین بهترین کارگردانی، بهترین فیلم بلند و بهترین فیلمنامه بخش مسابقه آسیا را به دست آورد.
اسماعیلی در خصوص سوابق مجتبی راعی نیز اظهار داشت: وی متولد ۱۳۳۶ اصفهان، فارغ التحصیل کارگردانی سینما از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر است که نخستین فیلمش با نام «انسان و اسلحه» را به عنوان پایان نامه تحصیلی ارائه داد و این آغازگر فعالیت حرفه ای او بود که البته اکنون در کنار کارگردانی و نویسندگی به تدریس کارگردانی نیز مشغول است.
وی ادامه داد: فیلم های ترنج، عصر روز دهم، سفر به هیدالو، صنوبر، جنگجوی پیروز، تولد یک پروانه، غزال، جای امن، تونل و تابستان ۵۸ نیز از آثار وی در حوزه فیلم و سینماست.
دبیر کل سومین یادواره ملی فرهنگی، هنری «طلوع خرداد» سپس به معرفی سومین داور بخش فیلم پرداخت و گفت: رهبر قنبری متولد ۱۳۴۰ اردبیل، فارغ التحصیل مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی است که فعالیت سینمایی را سال ۱۳۶۶ با کارگردانی فیلم کوتاه آغاز کرد و از فعالیت های دیگر قنبری می توان به تدریس در انجمن سینمای جوانان و نگارش فیلمنامه تلویزیونی اشاره کرد.
وی اضافه کرد: قنبری در سال ۷۹ با نویسندگی و کارگردانی فیلم «پرنده باز کوچک» به جمع کارگردانان سینمای ایران پیوست که حضور در جشنواره «سینه کید آمستردام» و دریافت جایزه بهترین فیلم برای «پرنده باز کوچک»، فستیوال «المپیای یونان» و دریافت جایزه بهترین موسیقی فیلم برای «پرنده باز کوچک»، جشنواره «مذهب امروز ایتالیا» و دریافت جایزه بهترین فیلم برای «او»، جشنواره «فیلم فجر» با «پرنده باز کوچک» و فیلم «او»، جشنواره «کودکان و نوجوانان همدان» با فیلم «و کسی در راه است» و دریافت جایزه بهترین کارگردانی این جشنواره در کارنامه اوست.
گفتنی است، محورهای اصلی سومین یادواره ملی فرهنگی، هنری «طلوع خرداد» آراء و اندیشه های امام خمینی(ره) ؛ انقلاب اسلامی در آیینه فرهنگ و ادب و هنر؛ نقش حماسه عاشورا در پیروزی انقلاب اسلامی؛ نقش زنان در قیام ۱۵ خرداد و پیروزی انقلاب اسلامی؛ توجه ویژه به جایگاه قیام ۱۵ خرداد در شکل گیری انقلاب اسلامی؛ نقش مردم ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت در قیام ۱۵ خرداد و انقلاب اسلامی؛ نقش مرجعیت و روحانیت در قیام ۱۵ خرداد و شخصیت های برجسته تاریخ انقلاب اسلامی است.
بخش هنرهای تجسمی سومین یادواره ملی فرهنگی، هنری «طلوع خرداد» از ۱۷ خرداد ۹۴ در شش رشته نقاشی، خوشنویسی، گرافیک شامل دو رشته پوستر و تصویرسازی، نقاشی خط و نگارگری در شهرستان پاکدشت آغاز شد؛ بخش داستان، شعر و کتاب نیز از ۲۴ خرداد در شهرستان قرچک؛ بخش فیلم و عکس از ۱۸ تا ۲۰ خرداد در شهرستان پیشوا، بخش سرودهای انقلابی و تواشیح از ۱۹ خرداد در ورامین آغاز شده و بخش تئاتر نیز از ۲۱ خرداد در شهرستان ورامین برگزار می شود.
اختتامیه سومین یادواره ملی فرهنگی، هنری «طلوع خرداد» نیز ۲۵ خردادماه در ورامین برگزار می شود که دبیرخانه مرکزی و دائمی این یادواره ملی در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ورامین مستقر است.
(منبع خبر: gmail)
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت متعلق به ماهنامه سراسری آبرومند محفوظ است.
طراحی سایت : ساینا مارکتینگ