سمنان – آبرومند: معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار سمنان از استان سمنان به عنوان یکی ازگرانترین بازارهای میوه در کشور نام برد و بر مدیریت بازار میوه و عرضه مستقیم آن تاکید کرد. به گزارش خبرنگار ما – حشمتالله عسگری در جلسه ستاد تنظیم بازار استان اظهار کرد: در همین راستا قرار […]
سمنان – آبرومند: معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار سمنان از استان سمنان به عنوان یکی ازگرانترین بازارهای میوه در کشور نام برد و بر مدیریت بازار میوه و عرضه مستقیم آن تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ما – حشمتالله عسگری در جلسه ستاد تنظیم بازار استان اظهار کرد: در همین راستا قرار است شهرداری مراکزی برای عرضه مستقیم میوه در سمنان ایجاد کند.
وی با بیان اینکه شهرداری این غرفهها را بدون واگذاری مالکیت آنها و با تامین میوه از عمده فروشان، در مرکز استان ایجاد میکند افزود: پیشبینی و برنامهریزی برای پیش خرید میوه، یکی از ویژگیها و ماموریتهای این مراکز عرضه خواهد بود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار سمنان با بیان اینکه در زمان هدفمندی یارانهها، غرفههایی برای افزایش عرضه میوه توسط شهرداریها در شهرهای مختلف راه اندازی شد به انتقاد از شهرداریها پرداخت و ادامه داد: آن دسته از غرفههایی که با مصوبه ستاد تنظیم بازار و با هدف تنظیم بازار میوه و تنها برای افزایش عرضه میوه ایجاد شده و در حال حاضر با کارکرد اولیه خود همخوانی ندارد و یا توسط شهرداریها واگذار شدند، باید در اسرع وقت جمعآوری شوند .
وی با اشاره به گرانی میوه در استان سمنان اضافه کرد: بازار میوه در استان باید به صورت ویژه کنترل و مدیریت شود و یکی از راهکارهای آن هم عرصه مستقیم است .
عسگری بر حذف دلالها از فرآیند عرضه تاکید کرد و گفت: اگر بتوانیم افراد درگیر در این زنجیره توزیع را کاهش دهیم، سود آن به جیب مردم خواهد رفت . ضمن اینکه افزایش طول این زنجیره نیز به طور قطع بهافزایش هزینههای مردم میانجامد.
وی با اشاره به برنامهریزی استان برای ایجاد مراکزی برای عرضه مستقیم میوه خاطرنشان کرد: نگاه فصلی به تامین میوه و خرید به روز آن، یکی از مشکلات جدی این حوزه است و متاسفانه با اینموضوع بخشی از مدیریت ما نیز فصلی شده است .
وی با بیان اینکه با مدیریت و تدبیر سالانه و پیش خرید میوه ها در زمان مناسب، این مشکل برطرف خواهد شد افزود: این رویه تا حد زیادی نوسانات قیمتمیوه را از بین خواهد برد و در نهایت سود آن به جیب مصرف کنندگان خواهد رفت .
معاون استاندار سمنان بر لزوم ایجاد مراکز مشابهی در سایر شهرستانهای استان تاکید کرد و افزود: مسوولان شهرستانها باید این رویه را به صورت ویژه در دستور کارخود قرار دهند .
این تحصیلکرده علم اقتصاد با بیان اینکه بخشی از مدیریت بازار میوه نیز بر عهده خود مردم است گفت: صدا و سیما در سطح ملی برای اینمهم بسیار خوب عمل کرده است .
وی از آنچه”تاخیر در خرید و کم خریدن”میخواند به عنوان یکی از ابزار و راههای مقابله با دلالان و سودجویان نام برد و گفت: مردم میتوانند با ابزار تاخیر در خرید و کم خریدن، با سود جویانی که بهدنبال کسب سودهای هنگفت از مجراهای دلالیاند، مقابله به مثل کرده و برنامه ریزی آنها را به هم بزنند و با این اقدام هم به خود و هم به مدیریت بازار میوه و دولت کمک شایانی کنند.
دکتر عسگری بر ضرورت همراهی صداوسیمای استانی با این طرح تاکید و تصریح کرد: مردم در این حوزه بسیار تاثیر گذار هستند و رسانهها و خصوصا صدا و سیمای استان میتواند با تبیین و تشریح نقش مردم در مدیریت بازار به صورت ویژه در این بخش موثر باشند.
این دکترای اقتصاد پایین بودن سطح عمومی دانش اقتصادی خانوارها را از جمله مشکلات جامعه ما دانست و گفت: یکی از مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم این است که سطح عمومی دانش اقتصادی خانوارهای ما پایین است و در مقولههای مالیاتی، پسانداز، مصرف و موارد مرتبط با حقوق شهروندی و مدیریت بازار نیز با این مشکل روبرو هستیم .
وی با بیان اینکه دولتی بودن اقتصاد در کشور، سبب شده کمتر به این موضوع پرداخته شود گفت: متاسفانه خانوارها بگاه در سطح ابتدایی نیز با مولفههای اقتصادی، آشنایی ندارند .اگر خانوارهای ما نسبتبه اینمسائل توجیه و اگاه شوند، بیتردید مشکلات ما در اینحوزه ها بسیارکمترخواهد شد .
عسگری با اشاره به برنامههای استانداری در این ارتباط گفت: سرفصل ارتقاء دانش عمومی و سطح دانشاقتصادی خانوادهها در استان، توسط دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان پیش بینی و در دستور کار قرار میگیرد .
وی همچنین با انتقاد از اختلاف قیمت در عرضه گوشت در شهرستانهای استان گفت: اختلاف قیمت گوشت قرمز در شهرستانهای مختلف استان قابل پذیرش نیست و این مهم باید توسط ستاد تنظیم بازار شهرستانهایی که قیمت غیرمعقول دارند، با حضور مسئولین اصناف بررسی و مرتفع شود .
معاون استاندار سمنان با بیان اینکه مشکل امروز ما در استان، با اصناف نیست اظهار کرد: مشکل ما با افرادی است که با اقدامات دلالی و سودجویانه، محصولات را به قیمت ارزان از تولید کنندگان خریداری و به چندین برابر سود، به مردم عرضه می کنند.
او با بیان اینکه گران فروشی در پس کم فروشی نیز یکی دیگر از مشکلات بازار است اضافه کرد: باید در گشتهای مشترک ستاد تنطیم بازار استان، این مهم به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد .
این عضو ارشد تنظیم بازار استان ادامه داد: در بحث شکر، علیرغم اینکه در استان در بحث ذخیره و موجودی مشکلی نداریم، برخی نارضایتیها اعلام شده که نیاز است به اینمهم توجه جدی صورت گرفته و این موارد برطرف شود.
(منبع خبر: ایسنا)
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت متعلق به ماهنامه سراسری آبرومند محفوظ است.
طراحی سایت : ساینا مارکتینگ