۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

  • شناسه : 28005
  • ۱۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۵
  • 312 بازدید
  • ارسال توسط :
کمبود فضا چالش اصلی هنرستان کشاورزی یاسوج
کمبود فضا چالش اصلی هنرستان کشاورزی یاسوج

کمبود فضا چالش اصلی هنرستان کشاورزی یاسوج

یاسوج- آبرومند: هنرستان کشاورزی آیت الله ملک حسینی یاسوج به عنوان یکی از مراکز تخصصی و فنی و حرفه ای سالهاست که با کمبود فضای آموزشی و کارگاهی مواجه است و برغم وعده های فراوان این مشکل تاکنون حل نشده و هنرستان در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.   به گزارش خبرنگار ما – بر […]

یاسوج- آبرومند: هنرستان کشاورزی آیت الله ملک حسینی یاسوج به عنوان یکی از مراکز تخصصی و فنی و حرفه ای سالهاست که با کمبود فضای آموزشی و کارگاهی مواجه است و برغم وعده های فراوان این مشکل تاکنون حل نشده و هنرستان در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.

 

به گزارش خبرنگار ما – بر اساس چشم انداز برنامه پنج ساله ششم توسعه حدود ۵۰ درصد از دانش آموزان باید زیر پوشش رشته های فنی و حرفه‌ای و کاردانش قرار گیرند و با توجه به ضرورت کسب مهارت در فضای آموزشی کشور و به عنوان یکی از پیش نیازهای اساسی رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال تامین فضاهای آموزشی و کارگاهی در این رشته‌ها متناسب با فضای کمی و آموزشی ضرورتی اجتناب ناپذیر به شمار می رود که باید مسئولان و متولیان امر در این حوزه بیش از پیش تلاش کنند.

 

کارشناسان آموزشی معتقدند که یکی از عوامل اصلی رشد فزاینده معضل بیکاری و چالش های فراروی رونق کسب و کار و همچنین خیل عظیم دانش اموختگان بیکار ناشی از خلاء محسوس کمبود مهارت‌های عمومی و تخصصی در سیستم آموزشی است.

 

بر اساس بررسی‌های انجام شده به نظر می‌رسد مشکلات و کمبودهای هنرستان‌های کهگیلویه و بویرحمد به ویژه در زمینه فضای کارگاهی و آموزشی برای هنرآموزان بیش از سایر استان‌ها و مناطق مختلف کشور است و مصداق بارز آن هنرستان فنی و حرفه‌ای کشاورزی یاسوج است که سال‌ها با این کمبودها روبه رو بوده و تاکنون تمامی وعده‌های داده شده در رفع این مشکل بی نتیجه بوده است.

 

بدون شک استان کهگیلویه و بویراحمد سرشار از استعداد و ظرفیت های متنوع در حوزه‌های گوناگون به ویژه در بخش‌های کشاورزی، نفت و گاز و گردشگری است و به همین دلایل یکی از مناطق مستعد کشور برای پیشی گرفتن از سایر استان‌ها در پذیرش و رونق رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش است.

 

بخش کشاورزی، منابع طبیعی و وجود گنجینه‌های ارزشمند اما مغفول مانده زیست محیطی و گیاهان دارویی و همچنین شرایط خاص اقلیمی استان کهیلویه و بویراحمد را یکی از مناطق مستعد و فعال در عرصه رونق بخش مهم کشاورزی تبدیل کرده که سرمایه گذاری و توجه بیش از پیش به این حوزه از جمله مراکز آموزشی و مهارتی در بخش آموزش و پرورش می‌تواند با آموزش مهارت های لازم به کاهش معضل بیکاری به عنوان یکی از دغدغه‌های جدی مردم و مسئولان منطقه کمک کند.

 

هنرستان کشاورزی یاسوج یکی از مراکز آموزشی مهم برای تحقق این اهداف است که می‌توان با تجهیز امکانات آموزشی، خدماتی و کارگاهی آن برای هنرجویان و ایجاد انگیزه بیشتر در آنها زمینه بروز خلاقیت‌ها و شکوفایی استعدادها در این حوزه را فراهم کرد و برای رونق اشتغال و رفع معضل بیکاری برای دانش آموختگان دانشگاهی نیز یک فرصت ایده آل محسوب می‌شود.

 

** هنرستان‌های کشاورزی درسطح کشور تقویت می‌شوند

 

معاون آموزشی و ترویج سازمان تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی وزارت جهاد کشاورزی که به منظور رفع برخی نیازهای و مشکلات هنرستان کشاورزی به یاسوج سفر کرده نیز در بازدید و دیدار با متولیان و مدیران این هنرستان از نزدیک در جریان کمبودهای آن و دغدغه‌های جدی مدیران هنرستان قرار گرفت.

 

علی مویدی گفت: رویکرد دولت و سازمان تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی تقویت و تأمین امکانات و تجهیزات لازم آموزشی و کارگاهی در تمامی هنرستان‌های کشاورزی در کشور است.

 

وی تصریح کرد: همچنین یکی از رویکردهای این سازمان این است که ساماندهی و تأمین نیروی انسانی موجود باید از دل همین هنرستان‌ها بیرون بیاید.

 

وی یادآودر شد: همچنین هنرجویان این هنرستان‌ها به دلیل کسب مهارت‌های لازم و عبور از مسائل آموزشی صرف بهترین ظرفیت و فرصت مغتنم برای کار در واحدهای تولیدی و رونق فضای کسب و کار در بازار هسند.

 

معاون آموزشی و ترویج سازمان تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همچنینن گفت: کهگیلویه و بویراحمد در بخش کشاورزی سرشار از ظرفیت‌های متعدد است که باید با برنامه ریزی منسجم و هماهنگی بیشتر زمینه شکوفایی این استعدادها و استفاده بهینه از این ظرفیت‌ها را بیش از پیش فراهم کرد.

 

مویدی یادآور شد: تقویت و حمایت از هنرستان‌های کشاورزی و توجه بیش از پیش به استعدادها و نیروی انسانی ماهر در این حوزه یکی از راهکارهای اصلی در تحقق این مهم خواهد بود که باید بیش از گذشته مورد توجه مسئولان امر بویژه سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه هدف از تأسیس این هنرستان‌ها تربیت دانش آموزان ماهر برای استفاده مناسب از زمین، آب و خاک برای بهره وری بیشتر است گفت: هنرستان کشاورزی باید در مکانی باشد که دانش آموزان در مزرعه فعالیت عملی برای مهارت آموزی داشته باشند.

 

مویدی همچنین گفت: تفاهم نامه‌های همکاری در بخش کشاورزی بین آموزش و پرورش و جهاد کشاورزی متناسب با نیازهای روز تغییر می‌کند.

 

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: با توجه به ظرفیت استان در بخش کشاورزی و همکاری مرکز تحقیقات این هنرستان در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ در دو رشته کشت گیاهان دارویی و پرورش ماهیان سردآبی آغاز به کار کرد که هم اکنون در پایه دهم و یازدهم در این دو رشته حدود ۱۰۰ نفر مشغول تحصیل هستند.

 

ایوب رضایی ادامه داد: با توجه به پایان یافتن امتحانات پایه نهم متوسطه و توزیع فرم‌های هدایت تحصیلی دانش آموزان، مرکز تحقیقات کشاورزی حداکثر تا پایان خرداد فرصت دارد فضای فیزیکی برای تحصیل دانش آموزان پایه دهم در این هنرستان را فراهم کند.

 

وی گفت: در صورت عدم تأمین فضای لازم این هنرستان که فرصت مغتنمی برای بخش کشاورزی استان محسوب می‌شود، عملاً تعطیل خواهد شد و این مهم به هیچ وجه زیبنده استانی که به قطب کشاورزی و گیاهان دارویی معروف است، نیست.

 

وی یادآور شد: تقویت رشته‌های فنی و حرفه ای می‌تواند گام مهمی در زمینه حل مشکل اشتغال و بیکاری به عنوان دغدغه‌های مهم مسئولان نظام باشد.

 

رضایی بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی جامعه و معضل بیکاری، تقویت و توسعه رشته‌های فنی و حرفه‌ای نقش مهمی در اشتغال زایی جوانان جویای کار نیز دارد.

 

وی تصریح کرد: بیش از هفت هزار دانش آموز در ۶۵ هنرستان در کهگیلویه و بویراحمد مشغول تحصیل هستند.

 

وی افزود: این تعداد دانش آموز در ۴۳ رشته کاردانش و ۱۷ رشته فنی و حرفه‌ای مشغول تحصیل هستند.

 

رضایی تصریح کرد: ۳۵۰ هنر آموز در مراکز فنی و حرفه‌ای کار آموزش این تعداد دانش آموز را در رشته‌های مختلف انجام می‌دهند.

 

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد نیز گفت: جلسات مختلفی در سال جاری برای حل مشکل فضای فیزیکی هنرستان کشاورزی انجام گرفت که متأسفانه هیچ گونه نتیجه‌ای نداشته است.

 

علی حسن زاده ضمن تاکید براینکه اداره مدرسه در محیط اداری کاری سخت و آبستن هر حادثه تلخی است اطهار امیدواری کرد: با سفر معاونین سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی کشور فضای این هنرستان مستقل شود تا دانش آموزان با فراغت بال به تحصبل ادامه دهند

 

وی گفت با توجه به مهارتی بودن این رشته‌ها این هنرستان با کمبود تجهیزات و امکانات آموزشی و کارگاهی مواجه هست که لازم است تجهیزات لازم در اختیار این هنرستان قرار گیرد.

 

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: این هنرستان طبق تفاهم نامه با آموزش و پرورش با هدف تربیت نیروی انسانی برای توسعه در بخش کشاورزی تأسیس شد که در دو رشته مورد نیاز که ظرفیت‌های خوبی در استان دارد در حال فعالیت است.

 

کاووس کشاورز گفت انتطار می‌رود سازمان جهاد کشاورزی استان فصایی به نظام مهندسی کشاورزی اختصاص دهد تا این فضا به شکل مستقل در اختیار هنرستان کشاورزی قرار بگیرد.

 

مدیر هنرستان کشاورزی نیز گفت. علی رغم جلسات متعددی که با حضور مسولان استانی و شهرستانی جهت رفع مشکلات فضای آموزشی این هنرستان انجام گرفت سازمان جهاد کشاورزی استان به عنوان متولی هیچگونه عزم و اراده ای برای حل مشکل ندارد.

 

سید ولی موسوی با بیان اینکه فضای آموزشی و اداری با هم همخوانی ندارند، گفت. انتطار می‌رود با توجه به اهمیت آموزش و تحصیل دانش آموزان که اکثر از مناطق روستایی استان هستند سازمان جهاد کشاورزی در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد.

 

وی گفت انسان‌ها بیشترین تأثیر را از محیط می‌پذیرند که لازم است فضای این هنرستان از شادابی و نشاط خاصی برخوردار باشد تا دانش آموزان با آرامش بهتری به تحصیل ادامه دهند.

 

فرامرز روزبهی معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز گفت تأسیس هنرستان کشاورزی در شورای تحقیقات استان به تصویب رسیده است.

(منبع خبر: ایرنا)

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*